user_mobilelogo

AD: Help, mijn kind schaakt!

adver help, mijn kind schaakt!

AD: Speurtocht

adver speurtocht

AD: Chess Mov(i)es

adver chessmovies

Chess Mov(i)es

Formaat 21 x 29,7 cm
Omvang 292 pagina's
Uitvoering paperback
NUR-code 481
ISBN 978-94-6406-609-8
Uitgever Schaak maar raak! Academy
Prijs € 24,95

Gratis bonusmateriaal

boek speurtochtDe allereerste schaak-speurtocht is vanaf nu verkrijgbaar in een bijzonder boek voor jeugdige schakers & schaaksters!

Net zoals de "Chess for Fun" schaakproducten je schaken op een heel andere manier laten ervaren zo zal dit boek jeugdige schakers/schaaksters het schaken ook op een heel andere manier laten beleven.

In dit boek wordt het schaakspel gebruikt als een middel om een echte speurtocht te volbrengen. Het is dan ook geen boek dat je van voor naar achter door werkt, want de speurtocht, de (schaak-)puzzels en je antwoorden laten je naar pagina's in het boek springen. De opdrachten die je onderweg tegenkomt zijn heel diverse in moeilijkheid, maar het boek loodst iedereen er op zijn eigen niveau en manier doorheen.

Het leukste is het dan ook om het boek niet eerst door te bladeren, maar je als een echte speurtocht te laten verrassen door wat je tegen gaat komen. Na afloop van de speurtocht kan dan het hele boek natuurlijk nog eens rustig worden bekeken. De speurtocht is ook uitermate geschikt om als ouder samen met kinderen te beleven. Daarnaast kan het ook heel goed door een leerkracht worden gebruikt bij de schaaklessen op school. De speurtocht zou dan een rode draad tijdens de schaaklessen kunnen zijn waarbij er in iedere schaakles weer een volgende stap in de speurtocht wordt gemaakt.

Maar dit boek bevat nog meer, want naast de speurtocht (op de oneven pagina's), geeft Leo Leeuw (op de even pagina's) een groot aantal handige tips en oefeningen om nog beter te schaken. Iedere tip neemt niet meer dan één bladzijde in beslag. De tips van Leo zijn dan ook niet bedoeld als een soort cursus, maar juist als heel handige informatie voor het spelen van echte schaakpartijtjes.

Wie gaat de eerste worden die de speurtocht volbrengt en de gouden Koning weet te vinden? Misschien ben jij dat wel of is het jou groep op school?

Het boek is zelfstandig door te werken door schakers en schaaksters vanaf de bovenbouw van het primair onderwijs. Maar zoals al aangegeven kan het ook uitstekend samen met volwassenen of op school worden gebruikt. Belangrijker is dat de jeugdige schakers en schaaksters kennis hebben van de spelregels van het schaakspel. 

De prijs van dit bijzondere schaak-speur-boek is € 14,95 en het kan besteld worden op de website van boekenbestellen.nl, welke via deze link bereikt kan worden ...

 

logo