user_mobilelogo

AD: Help, mijn kind schaakt!

adver help, mijn kind schaakt!

AD: Speurtocht

adver speurtocht

AD: Chess Mov(i)es

adver chessmovies

Chess Mov(i)es

Formaat 21 x 29,7 cm
Omvang 292 pagina's
Uitvoering paperback
NUR-code 481
ISBN 978-94-6406-609-8
Uitgever Schaak maar raak! Academy
Prijs € 24,95

Gratis bonusmateriaal

Een uniek schaak-, lees- & kijk-boek waarin 64 prachtige schaakfragmenten zich als filmscènes, zet voor zet en frame voor frame voor uw ogen afspelen!

Ruim twee jaar geleden begon ik een collectie schaakfragmenten en schaakcomposities te verzamelen die mij bijzonder aanspraken door hun verrassende wending of hun schoonheid. Aanvankelijk had ik het idee om deze fragmenten te gebruiken in mijn schaaklessen, maar geleidelijk aan ontstond de gedachte om ze te bundelen in een boek. Het moest echter niet een schaakboek worden zoals zovele anderen. De meeste schaakboeken hebben het doel de lezer (beter) te leren schaken, het zijn leerboeken en behandelen openingen, eindspelen, tactiek, strategie en andere onderdelen van het schaakspel. Dit boek moest echter een schaakboek worden voor alle schaakliefhebbers en op een toegankelijke manier de schoonheid van het schaakspel laten zien zonder de ambitie of intentie te hebben de lezer beter te willen leren schaken.

Werkende aan een eerste opzet voor dit boek vroeg ik me op een bepaald moment af hoeveel fragmenten het moesten worden en wat het criterium zou worden om een fragment of compositie wel of niet op te nemen in het boek. Ik besloot het schaakspel zelf als leidraad te gebruiken voor mijn boek en zo werden het dus 64 fragmenten en studies. Omdat het geen leerboek moest worden wilde ik ook de fragmenten anders presenteren en zo ontstond het idee om er "scènes" van te maken, waarbij de zetten frame voor frame weergegeven zouden worden. Hiermee was ook de titel "Chess Mov(i)es" geboren.

Na een aantal van deze scènes gemaakt te hebben ontdekte ik vrij toevallig dat ze vrijwel allemaal een andere "hoofdrolspeler" hadden. Ik verwijderde een paar scènes met dezelfde hoofdrolspeler en gaf mezelf de extra uitdaging om 64 scènes te vinden met 64 verschillende hoofdrolspelers/-speelsters. Overmoedig als ik was geworden door deze uitdaging, die volgens mij mijn boek nog unieker en origineler zou maken, voegde ik nog een bijzonderheid aan "Chess Mov(i)es" toe. Het moesten ook 64 scènes worden die allemaal een ander veld van het schaakbord hadden voor de sleutelzet van iedere scène. Dit alles maakte het vinden van de passende schaakfragmenten en schaakcomposities aan de ene kant lastiger, maar het gaf me wel duidelijke criteria om het ene fragment wel op te nemen en het andere niet.

Meer dan twee jaar later is deze zoektocht volbracht en kan ik vol trots het eindresultaat presenteren: Chess Mov(i)es. Een boek voor iedere schaakliefhebber ongeacht zijn of haar schaaknivo, met 64 scènes, A4 formaat en 292 bladzijden vol spanning en drama.

Als extra bevat het boek ook nog een verwijzing naar een aparte webpagina waar de 64 scènes nagespeeld kunnen worden op een digitaal schaakbord en dus ook gebruikt kunnen worden tijdens schaaklessen op school of bij de schaakclub.

De prijs van dit unieke schaakboek is € 24,95 en het kan besteld worden op de website van boekenbestellen.nl, welke via deze link bereikt kan worden ...

‘Bij het naspelen van deze partijen waren er vele momenten waarop één of meerdere zetten mij vol bewondering een tijd lang lieten staren naar mijn schaakbord. Soms was dat omdat ik ze niet begreep en ze me volledig verrasten, maar soms ook door de uitzonderlijke schoonheid van de zet(ten).’

logo