user_mobilelogo

AD: Help, mijn kind schaakt!

adver help, mijn kind schaakt!

AD: Speurtocht

adver speurtocht

AD: Chess Mov(i)es

adver chessmovies

Chess Mov(i)es

Formaat 21 x 29,7 cm
Omvang 292 pagina's
Uitvoering paperback
NUR-code 481
ISBN 978-94-6406-609-8
Uitgever Schaak maar raak! Academy
Prijs € 24,95

Gratis bonusmateriaal

boek speurtochtNu kan iedere (groot-)ouder op een snelle en leuke manier (samen met zijn of haar (klein-)kind) leren schaken!

Met dit boek wordt het leren spelen van het schaakspel net zo eenvoudig als het eigenlijk hoort te zijn. Het schaakspel is namelijk gewoon een spel net als zovele andere, alleen ontbreekt meestal een handleiding als je een schaakset koopt.

"Help, mijn kind schaakt!" is een boek (88 pagina's) met een beknopte duidelijke uitleg van alle spelregels van het schaakspel. Daarnaast bevat dit boek een groot aantal schaak-puzzels om te oefenen en leuke schaak-spelletjes die je meteen kunt spelen.

Het heeft een stevige ringband uitvoering zodat je het boek makkelijk naast het schaakbord open op tafel kunt leggen.

Je kunt met dit boek zelf leren schaken, maar het is misschien nog wel veel leuker om het samen met je (klein-)kind te leren. 

Het enige dat je naast dit boek nodig heb, is een schaakbord en schaakstukken.

De prijs van "Help, mijn kind schaakt!" is € 14,95 en het kan besteld worden op de website van boekenbestellen.nl, welke via deze link bereikt kan worden ...

 

  

 

 

boek speurtochtDe allereerste schaak-speurtocht is vanaf nu verkrijgbaar in een bijzonder boek voor jeugdige schakers & schaaksters!

Net zoals de "Chess for Fun" schaakproducten je schaken op een heel andere manier laten ervaren zo zal dit boek jeugdige schakers/schaaksters het schaken ook op een heel andere manier laten beleven.

In dit boek wordt het schaakspel gebruikt als een middel om een echte speurtocht te volbrengen. Het is dan ook geen boek dat je van voor naar achter door werkt, want de speurtocht, de (schaak-)puzzels en je antwoorden laten je naar pagina's in het boek springen. De opdrachten die je onderweg tegenkomt zijn heel diverse in moeilijkheid, maar het boek loodst iedereen er op zijn eigen niveau en manier doorheen.

Het leukste is het dan ook om het boek niet eerst door te bladeren, maar je als een echte speurtocht te laten verrassen door wat je tegen gaat komen. Na afloop van de speurtocht kan dan het hele boek natuurlijk nog eens rustig worden bekeken. De speurtocht is ook uitermate geschikt om als ouder samen met kinderen te beleven. Daarnaast kan het ook heel goed door een leerkracht worden gebruikt bij de schaaklessen op school. De speurtocht zou dan een rode draad tijdens de schaaklessen kunnen zijn waarbij er in iedere schaakles weer een volgende stap in de speurtocht wordt gemaakt.

Maar dit boek bevat nog meer, want naast de speurtocht (op de oneven pagina's), geeft Leo Leeuw (op de even pagina's) een groot aantal handige tips en oefeningen om nog beter te schaken. Iedere tip neemt niet meer dan één bladzijde in beslag. De tips van Leo zijn dan ook niet bedoeld als een soort cursus, maar juist als heel handige informatie voor het spelen van echte schaakpartijtjes.

Wie gaat de eerste worden die de speurtocht volbrengt en de gouden Koning weet te vinden? Misschien ben jij dat wel of is het jou groep op school?

Het boek is zelfstandig door te werken door schakers en schaaksters vanaf de bovenbouw van het primair onderwijs. Maar zoals al aangegeven kan het ook uitstekend samen met volwassenen of op school worden gebruikt. Belangrijker is dat de jeugdige schakers en schaaksters kennis hebben van de spelregels van het schaakspel. 

De prijs van dit bijzondere schaak-speur-boek is € 14,95 en het kan besteld worden op de website van boekenbestellen.nl, welke via deze link bereikt kan worden ...

 

Een uniek schaak-, lees- & kijk-boek waarin 64 prachtige schaakfragmenten zich als filmscènes, zet voor zet en frame voor frame voor uw ogen afspelen!

Ruim twee jaar geleden begon ik een collectie schaakfragmenten en schaakcomposities te verzamelen die mij bijzonder aanspraken door hun verrassende wending of hun schoonheid. Aanvankelijk had ik het idee om deze fragmenten te gebruiken in mijn schaaklessen, maar geleidelijk aan ontstond de gedachte om ze te bundelen in een boek. Het moest echter niet een schaakboek worden zoals zovele anderen. De meeste schaakboeken hebben het doel de lezer (beter) te leren schaken, het zijn leerboeken en behandelen openingen, eindspelen, tactiek, strategie en andere onderdelen van het schaakspel. Dit boek moest echter een schaakboek worden voor alle schaakliefhebbers en op een toegankelijke manier de schoonheid van het schaakspel laten zien zonder de ambitie of intentie te hebben de lezer beter te willen leren schaken.

Werkende aan een eerste opzet voor dit boek vroeg ik me op een bepaald moment af hoeveel fragmenten het moesten worden en wat het criterium zou worden om een fragment of compositie wel of niet op te nemen in het boek. Ik besloot het schaakspel zelf als leidraad te gebruiken voor mijn boek en zo werden het dus 64 fragmenten en studies. Omdat het geen leerboek moest worden wilde ik ook de fragmenten anders presenteren en zo ontstond het idee om er "scènes" van te maken, waarbij de zetten frame voor frame weergegeven zouden worden. Hiermee was ook de titel "Chess Mov(i)es" geboren.

Na een aantal van deze scènes gemaakt te hebben ontdekte ik vrij toevallig dat ze vrijwel allemaal een andere "hoofdrolspeler" hadden. Ik verwijderde een paar scènes met dezelfde hoofdrolspeler en gaf mezelf de extra uitdaging om 64 scènes te vinden met 64 verschillende hoofdrolspelers/-speelsters. Overmoedig als ik was geworden door deze uitdaging, die volgens mij mijn boek nog unieker en origineler zou maken, voegde ik nog een bijzonderheid aan "Chess Mov(i)es" toe. Het moesten ook 64 scènes worden die allemaal een ander veld van het schaakbord hadden voor de sleutelzet van iedere scène. Dit alles maakte het vinden van de passende schaakfragmenten en schaakcomposities aan de ene kant lastiger, maar het gaf me wel duidelijke criteria om het ene fragment wel op te nemen en het andere niet.

Meer dan twee jaar later is deze zoektocht volbracht en kan ik vol trots het eindresultaat presenteren: Chess Mov(i)es. Een boek voor iedere schaakliefhebber ongeacht zijn of haar schaaknivo, met 64 scènes, A4 formaat en 292 bladzijden vol spanning en drama.

Als extra bevat het boek ook nog een verwijzing naar een aparte webpagina waar de 64 scènes nagespeeld kunnen worden op een digitaal schaakbord en dus ook gebruikt kunnen worden tijdens schaaklessen op school of bij de schaakclub.

De prijs van dit unieke schaakboek is € 24,95 en het kan besteld worden op de website van boekenbestellen.nl, welke via deze link bereikt kan worden ...

‘Bij het naspelen van deze partijen waren er vele momenten waarop één of meerdere zetten mij vol bewondering een tijd lang lieten staren naar mijn schaakbord. Soms was dat omdat ik ze niet begreep en ze me volledig verrasten, maar soms ook door de uitzonderlijke schoonheid van de zet(ten).’

logo