De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Koningsmatch 2019, een schaakfeestje!

koningsmatch2019 1Na twee jaar op rij een Koningsmatch te hebben gehouden in de raadzaal van de gemeente Grootegast, was er op 24 april nu een derde Koningsmatch in de raadzaal in Zuidhorn. Een andere lokatie, een andere burgemeester en ook heel veel nieuwe gezichten bij de deelnemers/deelneemsters, maar wederom een groot succes. Het was leuk om te zien dat er niet alleen jeugdige clubschakers meededen, maar ook een behoorlijk aantal kinderen die op school hebben leren schaken. Tevens waren er ook dit jaar weer de nodige familieleden die kwamen kijken en aanmoedigen.  

koningsmatch2019 2De Koningsmatch is een initiatief van Schaak maar raak! Academy in samen werking met de gemeente Westerkwartier. Jaarlijks wordt op de woensdag voor Koningsdag een schaaksimultaan gespeeld in de raadzaal van de gemeente. De deelname staat open voor jeugdige schakers en schaaksters en het samen genieten van het schaakspel op een bijzondere lokatie is het belangrijkste doel van de Koningsmatch. Dit jaar waren er maar liefst 27 jonge schakers/schaaksters, tussen de 6 en 12 jaar, die meededen.

De officiĆ«le opening werd verricht door burgemeester Wiersma, die aangaf in het verleden ook zelf actief geschaakt te hebben. In plaats van de openingszet alleen bij het eerste bord te doen, zoals gebruikelijk, nam de burgemeester deze keer op alle borden de openingszet voor zijn rekening. 

Onder het genot van drinken en koek, die door de bode waren klaargezet, werden er allerlei slimme (schaak)plannetjes bedacht die soms goed uitpakten en soms minder goed. Waar nodig werd er hulp ingeroepen van familie, vriendjes of andere schakers. Het zorgde er allemaal voor dat er heel veel gezellige en spannende schaakpartijen werden gespeeld. 

Bijzondere vermelding verdient de schaakpartij van Arjan de Vries. Arjan is een sterke jeugdschaker die al vele jeugdtoernooien heeft gewonnen en ook al aan het Nederlands jeugdkampioenschap heeft deelgenomen. In zijn partij speelden we zomaar zestien zetten lang de zetten die grootmeesters ook hebben gespeeld!

Op het eind van de middag konden alle schakers en schaaksters tevreden en trots huiswaarts gaan, met een welverdiende medaille in hun bezit. 

Volgend jaar zal er vast weer een vierde koningsmatch worden georganiseerd, "Koningsmatch 2020". 

chessqueens
1000 tekens over
Bestanden toevoegen