Uitzonderlijke prestatie Luka Balkema!

Schaak-diploma's

Meestal sluit ik mijn verslag van de schaakavond af met te vertellen wie er die week een schaak-diploma hebben behaald. Deze week is er echter alle reden om te beginnen met de schaak-diploma's, want Luka Balkema heeft iets bijzonders weten te presteren. In slechts drie dagen tijd wist hij zijn Pion-diploma te halen, gevolgt door de volgende dag zijn Paard-diploma. Toen haperde het heel even bij het Loper-diploma, maar toen ik na een maandje ernaar vroeg, behaalde hij in de twee dagen erna zowel zijn Loper- als Toren-diploma. Vervolgens volgden de week erna op twee opeenvolgende dagen zowel het Dame- als het Koning-diploma. Hiermee heeft Luka in anderhalve maand al zijn schaak-diploma's weten te behalen en is hij na Imre Bekkering de tweede schaker die zijn Koning-diploma heeft behaald.

Maar los van deze schaak-diploma's geniet ik ieder week opnieuw als ik Luka zie schaken, want daar straalt plezier van uit en dat is waar het uiteindelijk toch het meest om gaat.

Klaar voor de finale's!

Net als vorige week waren er nog een paar inhaal-partijen die gespeeld moesten worden voor het snelschaken, maar deze zorgden niet voor grote veranderingen in de stand. Vanaf nu worden de finale-ronden gespeeld voor het kampioenschap en voor het snelschaken. Daarnaast is er uiteraard ook nog de Schaakpuzzel-competitie die erg spannend is. Bovendien is er volgende maand nog een heel bijzondere schaakavond met Paasschaken en natuurlijk nog de Koningsmatch op 24 april.

Verder werd er deze avond weer op allerlei manieren geschaakt waaronder dobbelschaak, "hand-hoofd-schaak" en niet te vergeten schaken met de gekleurde schaakstukken.

"Schaak-Ninja"

Om "Schaak-Ninja" te kunnen worden moet er flink worden geoefend en Roel Rozendal is degene die besloten lijkt te hebben om dit te gaan doen. Hij is degene die momenteel het verste onderweg is op de weg om "Schaak-Ninja" te worden. Hij heeft inmiddels 7 van de 22 onderwerpen al achter de rug en het wordt nu al een stuk moeilijker dan in het begin, maar ik denk dat Roel dit vol gaat houden.

 

1000 tekens over
Bestanden toevoegen