De nieuwkomers schaken verrassend sterk en zorgen voor verrassende uitslagen!

Snelschaken

De komst van de vele nieuwe jong schakers en schaaksters maakt dat het weer even zoeken is naar een groepsindeling waarbij iedereen op zijn eigen nivo lekker spannende partijtjes kan schaken. De finaleronden gaan bijna allemaal na de voorjaarsvakantie beginnen, dus werden er deze week wat snelschaakpartijtjes gespeeld om te kijken wie straks bij elkaar in een groep zullen spelen.

Noa en Iris speelden beide spannende partijtjes, maar moesten ook even wennen aan het schaken met een schaakklok. Jonathan en Danny hadden hier al iets minder moeite mee en speelden onderling ook een spannende en leuke schaakpartij (zie foto) die uiteindelijk door Danny werd gewonnen. De grootste verrassing was echter Luka die in een oefenpartijtje zelfs wist te winnen van Mike van Denzel.

Alle vijf deze nieuwe schakers kunnen in de competitie nog voor grote verrassingen gaan zorgen en ik ben dan ook heel erg blij dat ze zijn komen schaken bij de schaakclub.

Inhaalpartijen

Er werden een tweetal inhaalpartijen gespeeld voor de normale competitie en hierbij wist Wout Hilgersom te winnen van Anienke Kiekebeld en was Hugo van Vliet net iets te sterk voor Brianne Steevensz. Volgende week worden de resterende partijen van deze voorronde gespeeld en dan is tevens de indeling voor de finaleronde bekend.

Schaak-diploma's

Deze week mocht ik het Koning-diploma uitreiken aan Imre Bekkering, maar ook een Pion- en Paard-diploma aan Luka Balkema én een Pion-diploma voor Hugo van Vliet en voor Ilse Mollema.

Actie!

Mochten er nog jonge schakers/schaaksters (6-13 jaar) zijn die mee willen doen bij de schaakclub, dan zijn ze uiteraard altijd van harte welkom om eens te komen kijken op dinsdagavond om 18.30 uur. Iedereen die zich voor 24 februari aanmeld kan de rest van het seizoen (tot begin juni) lekker meedoen voor het gereduceerde bedrag van slechts € 25,-. Hiervoor krijgen ze ook de enige echte Schaak maar raak! - schaaktas en natuurlijk de schaakmap. Ze kunnen dan ook meespelen in de competitie, gebruik maken van Chessity als leermethode om (beter) te leren schaken, meedoen met Paasschaak, de Koningsmatch (nog onder voorbehoud) en zijn er natuurlijk dan ook bij op de gezellige slotavond met de prijsuitreikingen. Kortom een leuke manier om kennis te maken met de schaakclub en te ontdekken hoe leuk en spannend het schaakspel kan zijn.

 

 

1000 tekens over
Bestanden toevoegen