19 januari 2019 - Rehoboth en schaakclub winnen reisje.

Jaarlijks is in januari in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Tournament. Hier schaken dan niet alleen veel van de beste schakers van de wereld tegen elkaar, maar daarnaast ook zo'n 2000 amateurschakers. Heel wijk aan Zee staat dan even in het teken van schaken. Door zijn lange historie heeft dit schaaktoernooi de eretitel "Wimbledon van het schaken" gekregen. Het is dan ook een evenement dat iedere liefhebber van het schaakspel een keer van dichtbij moet hebben meegemaakt.

Al enkele jaren ga ik er naartoe om daar uitleg te geven over Chessity en te begeleiden bij het zogenaamde Kids-weekend. Gedurende het Kids-weekend zijn er veel speciale extra activiteiten gericht op het hele gezin. Dit zijn zowel schaak- als niet-schaak-activiteiten.

Dit jaar was er nog iets bijzonders, want voor het eerst konden scholen voorafgaande aan het schaaktoernooi online meedoen met een Tata Steel Online Schaaktoernooi, daar vervolgens op sociale media iets over plaatsen en dan hopen dat ze als winnaar uit de bus zouden komen. De winnende school of club kreeg namelijk een geheel verzorgde reis naar het Tata Steel Chess Festival aangeboden.

Deze prijs is dit jaar gewonnen door groep 4 van CBS Rehoboth en de schaakclub "Schaak maar raak!" en dat wil dus zeggen dat er op zaterdag 19 januari een grote bus met schakers en schaaksters uit Niekerk/Oldekerk naar Wijk aan Zee zal vertrekken om daar het Tata Steel Chess Festival te bezoeken, allerlei leuke activiteiten te doen en misschien wel de wereldkampioen schaken Magnus Carlsen of de beste Nederlandse schaker Anish Giri van heel dichtbij te zien.

 

1000 tekens over
Bestanden toevoegen